top of page

HALLO, IK BEN HANNE.

Ik help jou, wiens hoofd nooit stil staat, doelen behalen met meer (veer)kracht, structuur en plezier.

Hoe het 8 jaar geleden begon

Al sinds het vierde middelbaar wist ik wat ik wou worden: sportkinesitherapeut. Door de vele blessures die ik opliep tijdens mijn 800m trainingen, kwam ik wekelijks in contact met een sportkinesitherapeut. Het is daar dat de interesse in het menselijke lichaam beginnen groeien is.

 

Ik startte mijn studies kinesitherapie aan de KU Leuven. Een doorsnee student was ik niet. Mijn vrije tijd ging voluit naar topsport en extra opleidingen volgen rond krachttraining. Dat laatste had een speciaal effect op mij: ik kon er zo gebeten door zijn dat ik er alles over wou weten. Ik stak meermaals onze landsgrenzen over op zoek naar antwoorden op mijn vele vragen rond krachttraining bij atleten. Mijn netwerk groeide, en ik kwam in contact met andere Strength Performance coaches van nationale atletiekteams. Kennis uitwisselen en delen, het was voor mij dé manier om te groeien.

Ik begeleidde als krachtcoach wereldtoppers, nationale toppers en atletiekvrienden (stuk voor stuk toppers). Ik mocht als kiné mee naar internationale kampioenschappen, en ik startte mijn eigen sportpraktijk op in het Pajottenland. 

IMG_3997.jpg

Onderweg

Het is een leerrijk traject geweest. Niet alleen het leren over alles rond krachttraining, periodiseren en presteren, waar het altijd meer meer meer was. Ik heb ook geleerd om te vertragen. Om even stil te staan bij mijn keuzes, om te kijken of ik nog wel graag doe wat ik doe. 

Zo zei ik, na 24 prachtige jaren, goodbye track, hello mountains. Records najagen op de piste werd verleden tijd. Nieuwe hoogtes najagen in de bergen werd mijn nieuwe doel. Om mij daarbij te helpen, verkocht ik mijn auto en trok ik met mijn nieuwe camper richting de Alpen. Een maand omringd door de bergen, meer moest ik niet hebben. Ik heb genoten, gelachen, gelopen, en vooral geleefd. Ik had opnieuw het gevoel dat ik graag doe wat ik doe. Seeking for nature, mountains and adventure.

Veel en toch ook weinig. 

Ik hou van mijn werk, echt. Ik hou ervan om anderen te helpen. Om te inspireren. Om te creëren. Om te ondernemen. Maar mijn Pusher laat ik niet altijd meer aan het stuur. Naast mijn werk vind ik tijd met vrienden en familie belangrijk, kan je mij vaak al lopend in de bossen vinden, en durf ik al eens mijn gitaar boven te halen.

 

Ben je op zoek naar een houvast bij blessures? Een luisterend oor bij motivatiedips? Een coach die kennis en ervaringen wil delen en zo anderen opleidt tot krachtcoach? 

Dan wil ik graag die houvast, dat luisterend oor of die coach zijn. 

Als ik nog maar één iemand kan inspireren met mijn verhaal, dan ben ik geslaagd in mijn project. 

Liefs,

Hanne

IMG_4118_jpg.jpg

Wie ben ik om dit allemaal aan jou te vertellen?

  • Master in de kinesitherapie- en revalidatiewetenschappen, optie musculoskeletale aandoeningen (KU Leuven)

  • 8 jaar ervaring in krachtbegeleiding van recreatieve tot elite atleten binnen de atletiek, schermen, triatlon en mountainbike.

  • Onderzoek gedaan naar 'het effect van maximale krachttraining bij middellange afstandslopers (KU Leuven, 2021)

  • 24 jaar lang atlete 800m op nationaal niveau, sinds kort de overstap gemaakt naar trailrunning

  • als sportkinesitherapeut verantwoordelijk voor de medische ondersteuning tijdens buitenlandse trainingsstages met elite afstandslopers 

  • als sportkinesitherapeut verantwoordelijk voor de medische ondersteuning van de atleten op het Europees Kampioenschap U23 (2021) en de European Cup in Birmingham (2021). 

D9622C45-42B8-473C-8B4D-410C25204CFD.jpeg

Daarnaast heb ik véél geëxperimenteerd. Want het standaardpad niet volgen betekent je eigen pad creëren. Dit leerde me zoveel, over wat wel en niet werkt. Deze praktische ervaring en inzichten deel ik graag met jou. 

bottom of page